3 chestii bune. post vacanta in Bali

Se face o luna de cand m-am intors din Bali. O luna de cand ma tot gandesc daca sa ma intorc acolo sau nu. Pentru ca vacanta mi-a adus ceva foarte frumos, pe care incerc din rasputeri sa il pastrez si in Bucuresti.

Si tot povestind despre ce mi-a placut, ce nu prea mi-a placut, am realizat ca am plecat de acolo cu cel putin 3 obiceiuri bune de care ma bucur zi de zi.

Prima chestie e ca nu mai beau Cola. Eu consumam Cola zi de zi, cel putin o doza. De cand m-am intors din Bali, am mai baut niste Cuba Libre de ziua mea. Si cu inca o ocazie. Recunosc, imi doresc sa ma tina chestia asta cat mai mult. Si cand mi-am pus un pahar de Cola (era la indemana) incercarea de a  bea a fost zadarnica. Nu mi-a placut deloc.

Consum mult mai putina carne si mult mai multe fructe si legume. Sa va zic si de orez?? Imi place in continuare la fel de mult!! La fel, consum cat mai putina paine. De fapt, incep sa cred ca painea era ingredientul nasol din alimentatia mea. Aia cu carbohidratii de rigoare. La care se adaugau pastele. Mi-am dat seama ca atunci cand consum prea multe produse cu fainoase nu ma simt bine deloc. Organismul meu se simte super obosit. Si abia reusesc sa gandesc. Probabil sunt si eu din categoria celor cu intoleranta la gluten, dar inca nu ma pronunt. Atat timp cat am consitentizat ca asta nu imi face bine, nu stau sa mai scotocesc dupa detalii.

Al treilea lucru bun e ca imi vine in cap o mantra-rugaciune pe care o aveam in fiecare dimineata. Bine, recunosc, ca pe langa meditatia propusa de fete, eu mai adaugam cea pe care o spun de foarte mult timp si careia ii spune simplu rugaciune. Combin un cantec in sanscrita cu o rugaciune. Asa simt creierul si inima mea sa procedeze ba dimineata, ba in mijlocul zilei, ba cand sunt la dus, uneori si cand vorbesc la telefon.

Partea mai putin buna e ca de cand m-am intors, Bucurestiul asta mi se pare un pic mai urat. Si-mi zice un om drag: auzi, dar poate Bucurestiul asta nu s-a schimbat… nu crezi ca poate te-ai schimbat tu? Dar despre asta intr-o postare viitoare.

Mai multe despre Bali, am scris aici.

Eu, ratonul!

P.S. in octombrie, se mai face o excursie cu fetele cu care am fost eu. Info aici.

Pe melodie