Visul poveste.

Visul poveste.

Se facea ca eram intr-un fel de desert, la intrarea intr-un cartier. Era mult praf si nisip in jurul meu, iar in fata mea mergea un om mai scund, foarte vorbaret care ma tragea de mana. Casele erau asezate in stanga. Iar in dreapta se facea iar o cotitura spre o strada. Case din paie, cu betze de bambus amestecate cu chirpici, iar pe strada si pe acoperisuri se jucau niste copii.

Mergeam pe langa ele, trasa de mana de omuletul scund, imbracat in alb, foarte vorbaret.

Casele nu aveau usi, puteai vedea inauntru. Una dintre case mi-a atras atentia. Era plina de praf pe deasupra, insa interiorul era extrem de colorat. Avea multe patrate pictate, cu galben, verde si era foarte atragatoare. Interiorul ei semana cu niste tablouri de klimt, cu patrate multe, multe si foarte vii.
Trecand pe langa acea casa, omul-ghid mi-a zis:

Nu toate casele sunt dupa sufletul oamenilor. Si nimic din ce-i construit in exterior nu ne reprezinta.

walk

Si apoi omul m-a luat pe gangul din dreapta si am ajuns la imparatul cartierului. Nu i-am vazut chipul. Stiam doar ca era inaaaalt, bine imbracat. Si mi-a luat mana mea si mi-a lipit-o de a lui. Si mi-a zis:

– Daca vrei sa fii cu mine, atunci va trebui sa treci prin piscina din fata noastra.

Era o piscina de dimensiuni medii, plina cu o apa neagra, neagra si maloasa. Pe margine era o femeie grasa care ma privea. Era gri si murdara si isi spala hainele in mal.

Prietenul meu cel vorbaret ma privea de undeva din dreapta. Statea si astepta, cumva avea incredere in mine.

darkmicAm acceptat sa trec prin piscina. Imi era frica, imi tremura sufletul, insa stiam ca vreau sa raman acolo, cu imparatul. Imi simteam picioarele cum se afundau in apa namoloasa, neagra, neagra. Ma apropiam incet, incet de mijlocul bazinului. Hainele se lipisera tare, tare de mine si abia reuseam sa ma misc. Totul era din ce in ce mai greu. Deodata, din apa a iesit un balaur negru, care a venit peste mine. Mi-am spus sa nu imi fie frica, desi stiam ca voi pieri imediat. Numai ca, asa cum stateam cu trupul balaurului cumva incovoiat peste mine, l-am vazut pe omul scund cum isi scoate sabia si sare sa taie capul balaurului, ca sa ma salveze. Aveam incredere ca il va ucide.

Si atunci m-am trezit.